Milieuvriendelijk

Het is makkelijk om eco voor een resortnaam te zetten, maar veel moeilijker om werkelijk de impact van een resort op het milieu te verminderen. We zijn zeker bewust van onze bevoorrechte locatie in het Bunaken nationaal park en daarom blijven we innoveren en nieuwe manieren vinden om onze impact te verminderen. Onze vorderingen tot zover:

  • Waar mogelijk electriciteit besparen. We gebruiken alleen energiezuinige CFL en LED lampen en airconditioners. Hierdoor kunnen we kleinere generatoren gebruiken, en dat heeft minder brandstof verbruik en CO2 uitstoot tot gevolg.
  • Warmwater van de zon. Een nieuw zelf ontwikkeld centraal solar systeem zorgt voor warmwater voor de douches in 80% van de cottages en kamers.
  • Recyling en afvalmanagement. Afval wordt gescheiden in organisch, wat wordt gecomposteerd, en niet organisch. Het laatste wordt gebruikt als backup om water te verwarmen in de verbrandingsoven. Flessen/blikjes gaan terug voor recycling.
  • De meeste 2 takt buitenboord motoren zijn vervangen met de schonere 4 takts.
  • Minder gebruik van hout in de bouw van het resort. Resorts claimen vaak het gebruik van natuurlijke materialen, daarbij vergeten ze dat ze hele bossen omkappen om hun cottages te bouwen. Al na 1 jaar haalt dezelfde hoeveelheid bos de CO2 uit de lucht van de cement productie. Nog niet de hoge onderhoudskosten (vervanging) van hout meegerekend. We gebruiken wel cocoshout dat overvloedig aanwezig is en snel groeit.
 
 
Sitemap I Copyright PT. Villageresorts 2004 © I Disclaimer