Het Plan

Het idee voor een nieuw soort resort op Bunaken kwam in 2004. Die tijd een hoop van de bestaande resorts op het eiland waren of low budget of duikresorts. Hier lag een kans met de opkomende markt van niet duikende gasten die meer hotelfaciliteiten en een beetje luxe wilden. Die zelfde tijd was er ook de steeds grotere groep duikers die naast het duiken ook deze extra's wilden. Daarnaast hadden we ook besloten om een resort te bouwen met aandacht voor detail en een uitgesproken Indonesische architectuur en kunst.

Opbouw

De start van de bouw van het resort was in februari 2005 met het restaurant, duikcentrum en drie houten beachview cottages gebouwd in Woloan Minahasa stijl. Later werden meer cottages en het zwembad toegevoegd. De laatste 2 jaar zijn we voornamelijk bezig geweest in het toevoegen van meer faciliteiten, zoals bijvoorbeeld het spa compleks, bar, terras, zonnedek en leeshoek. Alle cottages zijn ook verbeterd met nieuwe meubels, grotere badkamers met warmwater douche en de gardenview cottages met optionele airconditioning.

 

De Toekomst

De komende 2 jaar zullen we verder de stijl van het resort ontwikkelen. Ook de algemene operationele voorzieningen zullen worden verbeterd en het streven naar een meer eco-vriendelijk resort.

 

 
Sitemap I Copyright PT. Villageresorts 2004 © I Disclaimer